Χρηστικά

Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας


Πρόσθετες διευκρινήσεις για την κυβερνητική ρύθμιση που αφορά τη μείωση των τελών κυκλοφορίας, έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο τελευταίος τόνισε πως για τους νέους μέχρι 29 ετών, τα τέλη μηδενίζονται, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό η μείωση είναι της τάξεως του 10%. 

«Το συνολικό ποσό, το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, είναι 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου», είπε ο κ.Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υπενθυμίζοντας ότι μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι των 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 με μία αίτηση είτε μέσω του gov.gr είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

Σχετικά με την πλατφόρμα myhelthapp, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα», ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων, που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση, που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις