Χρηστικά

Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Παράταση για τις αιτήσεις μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου


Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», πήρε παράταση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Τη σχετική ανακοίνωση, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ 2021' δόθηκε νέα παράταση, 15 ημερών, στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων», ανέφερε ο κ.Οικονόμου. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, είναι πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 20.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 50.000 ενδιαφερόμενοι έχουν εκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Επίσης, στα σκαριά είναι το πρόγραμμα ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στόχος είναι η «απόσυρση» παλαιών ηλεκτρικών συσκευών και η αντικατάστασή τους με νέες που εξοικονομούν ενέργεια.

Το νέο πρόγραμμα –που προσομοιάζει με το «Εξοικονομώ«, το πρόγραμμα επιδοτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών- θα ενεργοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα