Ενέργεια

Saudi Aramco: Πτώση 4,6% στα κέρδη το α΄τρίμηνο


Πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Saudi Aramco καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου άσκησαν πίεση στα οικονομικά του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 4,6% στα 97,5 δισεκατομμύρια ριάλ (26 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές και πάλι δεν κάλυψαν το μέρισμα, παρότι το συνολικό ποσό του μερίσματος ήταν μειωμένο. Τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία υποχώρησαν κατά 5,3%, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συνέλεξε το Bloomberg.

Τα στοιχεία αποτελούν μία ακόμη ένδειξη της πίεσης που δέχεται ο ισολογισμός της Aramco. Στο πλαίσιο προηγούμενου σχεδίου, η εταιρεία αποφάσισε νωρίτερα φέτος να μειώσει το μέρισμα για το 2025 κατά περίπου 30%, στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο που αυτό βοηθά στη μερική άμβλυνση των πιέσεων για την Aramco, περιορίζει μια βασική πηγή εσόδων για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες δημοσιονομικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα