Ελλάδα

Σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για συμμετοχή στην Open Government Partnership


Σε διαβούλευση τίθεται το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση 2023-2025, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση - «Open Government Partnership» (OGP).

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου 2022 και οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αλλά και οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις αναφορικά με τα κείμενα του Σχεδίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=2990.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, που θα ενισχύει τις πολιτικές διαφάνειας, ανοικτής διακυβέρνησης και ανοικτής πρόσβασης και διάθεσης της δημόσιας πληροφορίας. Καθώς η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επιδίωξη του 5ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2023-2025 είναι να ενισχυθούν η συμμετοχικότητα και η λογοδοσία στη χάραξη και την άσκηση δημόσιων πολιτικών που προάγουν το ψηφιακό κράτος.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν για την οριστικοποίηση του 5ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις δεσμεύσεων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και στην ευρύτερη οικοδόμηση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια πολυμερής πρωτοβουλία Open Government Partnership περιλαμβάνει 77 χώρες και 106 τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες συνολικά εκπροσωπούν περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, καθώς επίσης και χιλιάδες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα