Επιχειρήσεις

Σε επενδυτική βαθμίδα ο ΟΤΕ – Τρεις σκάλες πάνω από την Ελλάδα!


Ο ΟΤΕ γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που αναβαθμίζεται στην «επενδυτική βαθμίδα» - αποκτώντας πιστοληπτική αξιολόγηση καλύτερη και από το ελληνικό Δημόσιο (!) – και τα ομόλογά της θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ ως ενέχυρο χρηματοδότησης, ή να αγοράζονται στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοστικής χαλάρωσης (QE).

Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει την αξιολόγηση της ελληνικής θυγατρικής της Deutsche Telekom κατά από ΒΒ+ σε ΒΒΒ – τρεις βαθμίδες πάνω από την αξιολόγηση της χώρας !

Είναι μία έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ΟΤΕ και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Όπως αναφέρει η S&P, προχώρησε στην αναβάθμιση του μετά και την ανάλογη κίνηση στην οποία προχώρησε την περασμένη Παρασκευή για την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ ενίσχυσε την ρευστότητα του και μείωσε το χρηματοοικονομικό κόστος, με την πρόσφατη επιτυχή  έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 0,875%.

Οι αναλυτές της S&P εκτιμούν ότι ο ισχυρός ισολογισμός του ΟΤΕ (1,1 δισ. ευρώ μετρητά στο δεύτερο τρίμηνο του 2019) και η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών θωρακίζουν την εταιρεία ακόμη και για την περίπτωση  κρατικού default.

Διαβάστε επίσης