Διεθνή

Σε «παράδεισο» κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται η Μάλτα


‘’Πρωταθλήτρια’’ στη μάχη για προσέλκυση φρέσκων επενδύσεων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των κρυπτονομισμάτων,  φαίνεται πως εξελίσσεται η Μάλτα, βγάζοντας εκτός της Ελβετία και το Γιβραλτάρ που μέχρι σήμερα ‘’πόνταραν’’ σε αυτό τον τομέα

Όπως επισημαίνει το Bloomberg και αναμεταδίδει το fortunegreece.com, μέχρι στιγμής παραδοσιακά καταφύγια για τους επενδυτές, που πιστεύουν στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων και τις εταιρείες, που τα προωθούν, ήταν έως τώρα η Ελβετία και το Γιβραλτάρ. Ωστόσο κανένα από τα δύο δεν προσφέρει αυτό, που μπορεί να δώσει η Μάλτα: άμεση και σταθερή πρόσβαση στην ενιαία εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ρυθμιστικό μέλλον του Γιβραλτάρ είναι αβέβαιο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις ανησυχίες των επενδυτών να εντείνονται όσο ενισχύεται και το σενάριο του no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Η Μάλτα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Crypto.com σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Πήγα στο Γριβαλτάρ πριν από λίγο καιρό και ήταν πολλοί ανοιχτοί με το γεγονός ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το τι θα γίνει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα έκτοτε» συμπληρώνει.

Η Μάλτα επιχειρεί δυναμική είσοδο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, προωθώντας την εικόνα ενός «blockchain νησιού», χωρίς πάντως να λείπουν και εδώ τα προβλήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημο αίτημα προς τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να ενισχύσουν το πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης