Αγορές

Σε χαμηλή πτήση τα χρηματιστήρια, "κόκκινο" το ΧΑ


Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί και σήμερα στις χρηματιστηριακές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία των τιμών του πετρελαίου και του αργού πετρελαίου, ενώ η αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά πλέον απειλή για την οικονομική ανάπτυξη και παράλληλα πυροδοτεί τον πληθωρισμό. Αντικείμενο προβληματισμοί και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, υποχωρώντας αυτή την ώρα κατά 0,70%. Λίγο μικρότερες οι απώλειες το ΧΑ, όπου όμως το ταμπλό είναι "κατακκόκινο" και μόλις 4 από τις 25 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης  διατηρούν οριακά θετικό πρόσημο.

Εξαιρετικά υποτονική η συναλλακτική κίνηση, μηδαμινός τζίρος - μόλις 4,6 εκατ. ευρώ σε μιάμιση ώρα συνεδρίαση! Εκδηλη η επιφυλακτικότητα, απουσιάζει το αγοραστικό ενδιαφέρον, στάση αναμονής τηρούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια.

Βασικό  "στοίχημα" παραμένει η αντοχή των στηρίξεων σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών (η πρώτη στις 881-877 μονάδες του ΓΔ), ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερη διόρθωση ώσπου να βελτιωθεί διεθνώς το χρηματιστηριακό κλίμα.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινούνται στο κόκκινο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με διακυμάνσεις μικρού εύρους.

Ο Γενικός Δείκτης  υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,35% στις 881 μονάδες. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει επίσης 0,35%, στις 2.132 μονάδες. Απώλειες 0,25% καταγράφει ο δείκτης των mid caps.
 Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό -1,22% και τώρα βρίσκεται στο κόκκινο με απώλειες 0,30%. Ανοδο 1,7% σημειώνει η Attica Bank , αμετάβλητη η Alpha (+0,1%). Στο κόκκινο Πειραιώς -1,1%, Εθνική -0,9%, Ελλάδος -0,7%, Eurobank -0,3%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Σαράντης +1%, Coca-Cola +0,9%, ΕΥΔΑΠ +0,5%, ΕΧΑΕ +0,3%. Στον αντίποδα Βιοχάλκο -2,1%, ΕΛΠΕ -1,5%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,3%, Motor Oil και Aegean -1%.

 Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση Ιντρακάτ +1,4%, ΟΛΘ και BriQ +1,5%, Quest +1,1%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες Cenergy -2,1%, Intracom και Ολυμπιακή Τεχνική -2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης