TECHin

"Seoul Loop", περισσότερο οξυγόνο στη Σεούλ, με μια λύση βγαλμένη από το μέλλον


Με υπερπληθυσμό και απόλυτη έλλειψη πράσινου, η ταχύτατα εκβιομηχανιζόμενη Σεούλ μαστίζεται από έντονες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με έρευνα της Seoul Metropolitan Government, οι περισσότερες εκπομπές προέρχονται από τα συγκεντρωμένα στην καρδιά της πόλης κτήρια.

Αντιδρώντας στο πρόβλημα, το νοτιοκορεατικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kim Min Jae Architects πρότεινε τη "Seoul Loop", μια δομή πάνω από το αστικό κέντρο της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας, η οποία με τεχνητή φωτοσύνθεση θα διοχετεύει οξυγόνο στην πόλη, που είναι σε κατάσταση συμφόρησης.

Στον βαθμό που ο χώρος στην πόλη που μπορεί να γεμίσει με φυτά είναι ελάχιστος, ο αρχιτέκτονας Kim Min Jae προτείνει να εξασφαλιστεί περιοχή για τεχνητή φωτοσύνθεση και να χτίσει χώρο για φυτά πάνω από τον υπάρχοντα αστικό ιστό.

Ως τοποθεσία υλοποίησης του πρότζεκτ επέλεξε την περιοχή Huam-Dong, περιοχή με χαμηλά κτήρια και χωρίς πράσινο.

«Η τεχνητή φωτοσύνθεση είναι μια χημική διαδικασία που μιμείται τη φυσική διαδικασία της φωτοσύνθεσης να μετατρέψει το φως του ήλιου, το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε υδατάνθρακες και οξυγόνο.

Σε σύγκριση με τη φυσική φωτοσύνθεση, η τεχνητή παράγει οξυγόνο, χημικές ενώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας και υδρογόνο. Κατά συνέπεια, μπορεί να παρέχεται οξυγόνο απευθείας στην πόλη και τα υπόλοιπα προϊόντα να αποθηκεύονται ως προστιθέμενη αξία» εξηγεί.

Για να μεγιστοποιήσει τις ευεργετικές συνέπειες της τεχνητής φωτοσύνθεσης, χωρίς να βλάψει την υπάρχουσα αστική δομή, ο επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου φαντάζεται μια δομή σε σχήμα λούπας η οποία θα ίπταται πάνω από την πόλη, με τις εγκαταστάσεις της τεχνητής φωτοσύνθεσης στην οροφή αυτής της δομής
( https://www.instagram.com/p/CdIraiUPUyT/ ).

Προφανώς η "Seoul Loop" είναι μια ογκώδης ξύλινη κατασκευή. Στην οροφή, εξοπλισμός για τεχνητή φωτοσύνθεση και πάνελ φωτοσύνθεσης. Το οξυγόνο, το υδρογόνο και οι χημικές ενώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα παράγονται θα αποθηκεύονται σε δεξαμενή στην άκρη της οροφής. Μέσω σωλήνα που είναι μέσα στην πρόσοψη της δομής, το οξυγόνο θα μεταφέρεται και θα απελευθερώνεται στην πόλη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα