Οικονομία

Societe Generale: Τι προβλέπει για την επενδυτική βαθμίδα-«Ποντάρει» στα ελληνικά ομόλογα


H Societe Generale εκφράζει εκ νέου την εμπιστοσύνη της στα ελληνικά ομόλογα, υπενθυμίζοντας ότι έπιασε τις μακροχρόνιες (long) θέσεις για τα 10ετή κρατικά χρεόγραφα, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που η Ελλάδα επανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Η γαλλική τράπεζα αναγνωρίζει πως υπάρχει το ενδεχόμενο στις 21 Απριλίου, η Standard & Poor’s να τοποθετήσει την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα. Σημειώνει ότι, ωστόσο, αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το βασικό της σενάριο προβλέπει ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα αργήσει κι άλλο. Την τοποθετεί χρονικά είτε στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 είτε στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Societe Generale συνιστά αγορά 10ετών ομολόγων βασισμένη και στα ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα της Ελλάδας, όπως προκύπτουν από τις πρόσφατες εκθέσεις διεθνών φορέων και θεσμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι δεν θα ανατρέψουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί. Σημειώνει, ωστόσο, ότι αβεβαιότητα θα μπορούσε ακόμη να αποτρέψει τους οίκους αξιολόγησης από το να κινηθούν πολύ γρήγορα και να προσφέρουν την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα