Επιχειρήσεις

Στην BC Partners 33,2% της Forthnet, με μετατροπή ομολογιών


To βρετανικό επενδυτικό fund BC Partners που έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες να εξαγοράσει το 36% των μετοχών της Forthnet, πραγματοποιεί ένα ακόμη για να εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova): Αποκτά συμμετοχή 33,2%, μετατρέποντας σε  μετοχές  μέρος των μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχει.

H λουξεμβουργιανή εταιρεία Newco United Group Hellas που ανήκει στον όμιλο της BC Partners, γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει το δικαίωμα μετατροπής 85.766.667 ομολογιών, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες μετοχές.

Με την άσκηση του δικαιώματος, θα πραγματοποιηθεί ΑΜΚ και θα εκδοθούν 85.766.667 νέες μετοχές, οι οποίες θα περιέλθουν στη λουξεμβουργιανή θυγατρική της BC Partners.

Αυτές οι νέες μετοχές θα αντιστοιχούν σε 33,2% του μετοχικού κεφαλαίου  Forthnet μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

Εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την παροχή έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η BC Partners (μέσω της θυγατρικής United Group) θα αποκτήσει επιπλέον 36% της Forthnet, που βρίσκεται τώρα στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών.

Ωσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το βρετανικό γκρουπ θα  χρηματοδοτήσει την Forthnet χρηματοδότηση για να καλύψει άμεσες υποχρεώσεις της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα