Επιχειρήσεις

Στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Egis καταλήγει η Εγνατία


H κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την γαλλική Egis είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για την ανάληψη της διαχείρισης-εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, που δημοπρατήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και θα παραχωρηθεί για 35 χρόνια.

Στο διαγωνισμό κατέθεσε προσφορά και η κοινοπραξία της γαλλικής Vinci με τις ελληνικές εταιρείες "Μυτιληναίος" και "Αβαξ". Φαίνεται όμως ότι η οικονομική προσφορά της ήταν αρκετά χαμηλότερη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Egis.

Ετσι το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε βελτιωμένη προσφορά μόνο από την πλειοδοτούσα κοινοπραξία και θα διαπραγματευθεί περαιτέρω μαζί της, πριν την ανακηρύξει πλειοδότρια.

 Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, βελτιωμένες προσφορές ζητούνται από περισσότερους του ενός συμμετέχοντες, εάν οι προσφορές τους δεν αποκλίνουν πάνω από 15%.

Προφανώς η προσφορά της κοινοπραξίας Vinci-Μυτιληναίος-Αβαξ ήταν τουλάχιστον 15% χαμηλότερη του έτερου διεκδικητή, με αποτέλεσμα να κληθεί για τη συνέχεια μόνον Egis- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Απομένει τώρα να επιτευχθεί συμφωνία επί της βελτιωμένης προσφοράς. Εκτιμάται ότι η παραχώρηση εκμετάλλευσης θα αποφέρει στο Δημόσιο πάνω από 1,2 δισ. ευρώ στη διάρκεια της σύμβασης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα