Τράπεζες

Στις αγορές η Eurobank για 500 εκατ. με 6ετές ομόλογο - "Τρέχει" η έκδοση


Αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται μετά την επιτυχή έκδοση νέου 10ετούς κρατικού ομολόγου, η  Eurobank βγαίνει στις αγορές για να αντλήσει 400- 500 εκατ. ευρώ με έκδοση  6ετούς ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred),

Το αντλούμενο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη  υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων)

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε κι η διαδικασία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Εκτιμάται ότι οι προσφορές θα είναι πολλαπλάσιες του ζητούμενου ποσού

Το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 7,50%, αισθητά χαμηλότερα από το επιτόκιο πρόσφατων ανάλογων εκδόσεων που πραγματοποίησαν άλλες ελληνικές τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι η Eurobank είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2022 ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) διάρκειας 2ετών και 9 μηνών, με κουπόνι 4,375% και επιτόκιο 4,5%. Τον Νοέμβριο του 2022 είχε εκδώσει 10ετές ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης 300 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 10%, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 10,25%.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα