Αγορές

Στο κόκκινο το χρηματιστήριο, πιέσεις στις τράπεζες


Καθοδική κατεύθυνση παίρνει πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας την τάση των μεγάλων δειθνών αγορών,  όπου ανησυχίες και αυξανόμενη μεταβλητότητα προκαλεί  η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύζυγος του έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, γεγονός που θα επηρεάσει τον προεκλογικό αγώνα και την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Αδύναμος κρίκος αποδεικνύονται πάλι οι τραπεζικές μετοχές, που βρίσκονται πάλι σε δίνη πιέσεων, κυρίως λόγω περιορισμένης ζήτησης και όχι υπερβάλλουσας προσφοράς.

Αρνητική η επίδραση από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν απώλειες (DAX -1%, CAC40 και FT-100 -0,9%).

Η αγορά ανησυχεί για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ αντικείμενο προβληματισμού αποτελούν τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και τις επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών.

 Μετοχές και δείκτες

 Στο κόκκινο κινούνται οι βασικοί δείκτες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Μετά το πρώτο ημίωρο η πτωτική κίνηση επιταχύνεται και οι απώλειες διευρύνονται. Οι βασικοί δείκτες βρίσκονται αυτή την ώρα σε χαμηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1% στις 625,3 μονάδες, απομακρυνόμενος από τη στήριξη των 630 μονάδων, που μετατρέπεται πάλι σε αντίσταση.
 Περίπου 1,15% χάνει ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.487 μονάδες. Στο -0,45% ο FT40M  της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
 Ο τραπεζικός δείκτης πήγε -2,67% και τώρα υποχωρεί κατά 2,40%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank -3,3%, Πειραιώς και και Alpha  -1,6%, Εθνική -1,4%,  Attica Bank -0,6%, Τρ. Ελλάδος -0,4%.
 Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνο 5 μετοχές καταγράφουν κέρδη: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,8%, ΟΛΠ +1,2%, Lamda και ΕΛΠΕ +0,5%, Βιοχάλκο +0,4%.
 Στον αντίποδα Motor Oil -3%, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης -2,4%, Τιτάν -2,1%, ΔΕΗ και Jumbo -1,4%..

 Στα mid caps  προηγείται η MIG με +6,8%. Ακολουθεί η Cenergy με +2,2% μετά το χθεσινό  +14,6%, συνεχίζοντας την ολιγοήμερη κούρσα  που έχει προσθέσει περίπου 35% στην κεφαλαιοποίηση της.
 Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν  Ολυμπιακή Τεχνική -3,3%, Ιασώ -2,9%, Ιντρακάτ -2,3%, Αβαξ -1,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης