Αγορές

Περιορίζονται τα κέρδη στο ΧΑ, προηγούνται οι τράπεζες


Με κινητήριο μοχλό τις τραπεζικές μετοχές που καταγράφουν και σήμερα σημαντικά κέρδη, συνεχίζεται η ανοδική πορεία των βασικών δεικτών του ΧΑ. Θετική εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή αποφάσεων της ΕΚΤ για συνέχιση του έκτακτου QE με μαζικές αγορές ομολόγων.

Οι αγορές αντιπαρέρχονται τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία των μεγαλύτερων οικονομιών και για τις επιπτώσεις της πανδημίας, που φαίνεται ότι θα είναι αισθητές μέχρι και το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Το λιμνάζον χρήμα αναζητεί ευκαιρίες αποδοτικών τοποθετήσεων,  αξιοποιώντας τις αγοραστικές ευκαιρίες που δημιουρήθηκαν με την καθίζηση των χρηματιστηριακών αγορών την περίοδο της πανδημίας.

Αλμα +2,25% πραγματοποιεί ο DAX στη Φρανκφούρτη μετά από +3,25% χθες, περίπου 1,85% κερδίζει ο γαλλικός CAC40, ενώ στο Λονδίνο ο FT100 ενισχύεται κατά 1,10%.

Στο ΧΑ θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς αποτελεί ο αυξημένος τζίρος. Σε 4 ώρες σημερινής συνεδρίασης διακινήθηκαν μετοχές αξίας 40,5 εκατ. ευρώ. Το ήμισυ αυτού του ποσού αφορά συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές.

Η άνοδος του τελευταίου τριημέρου έχει δημιουργήσει αξιόλογα βραχυχρόνια κέρδη, που αποτελούν πλέον δέλεαρ για ρευστοποιήσεις. Οι κινήσεις  κατοχύρωσης βραχυχρόνιων αποδόσεων προκαλούν μεταβλητότητα, η οποία θα αυξάνεται όσο οι βασικοί δείκτης πλησιάζουν κρίσιμες αντιστάσεις.

 Η συνεδρίαση - Μετοχές και δείκτες

Με συνεχείς διακυμάνσεις μικρού εύρους και εναλλαγές κατεύθυνσης κινούνται οι βασικοί δείκτες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Μετά τις 2:00έχουν πάρει καθοδική κατεύθυνση και τα κέρδη περιορίζονται.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 674,4 μονάδες με κέρδη 0,55%, έχοντας σημειώσει υψηλό +0,97%. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση στην περιοχή των 677-684 μονάδων.
Κατά 0,45% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 1.623,5 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί άλμα +3% στις 352 μονάδες.  Προηγείται η Alpha με +5,5%. Attica Bank και Πειραιώς +2,4%, Eurobank και Εθνική +2%, Ελλάδος -0,3%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν Τιτάν +4%, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ +3,2%, Aegean και Lamda +3%,  ΕΧΑΕ +2%, Coca-Cola +1,2%.
Στο κόκκινο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -4,5%, Jumbo -3%, Σαράντης -1,8%, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ -1,1%.

Στα mid caps ξεχωρίζει η MIG με +16,7%. Ακολουθούν τρεις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη: Ιντρακάτ +10,4%, Intracom +4,2%, intralot +3,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα