Αγορές

Τα mid caps πήραν τη σκυτάλη στο χρηματιστήριο


Ανοδικά μετ’ επιφυλάξεων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ στα ευρωπαϊκά επικρατεί μεταβλητότητα και σημειώνονται έντονες διακυμάνσεις. Στο προσκήνιο οι μετοχές  μεσαίας κεφαλαιοποίησης με επικεφαλής την MIG, στις τράπεζες ξεχωρίζει η Πειραιώς.

Καταλύτης διαμόρφωσης κλίματος οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης, αλλά οι κίνδυνοι δεν έχουν παρέλθει.

Στο ΧΑ απουσία ειδήσεων οικονομικού ενδιαφέροντος το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα: Στα ελληνοτουρκικά και στα επιχειρηματικά, όπου εντείνονται οι διεργασίες ενόψει μεγάλων αποκρατικοποιήσεων με επίκεντρο τον ενεργειακό τομέα

Χρηματιστηριακοί παράγοντες  και αναλυτές εκτιμούν ότι  το ΧΑ βρίσκεται πάλι σε φάση βραχυχρόνιας συσσώρευσης, χωρίς να έχει αποκτήσει δυναμική, ούτε σαφή κατεύθυνση. Αναμένουν συνέχιση της μεταβλητότητας, με διακυμάνσεις μεταξύ 914-938 μονάδων αυτή την εβδομάδα.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με θετικό πρόσημο και οι δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση. Μετά την πρώτη ώρα συναλλαγών διολισθαίνουν μα αργό ρυθμό.
Ο Γενικός Δείκτης πήγε αρχικά +0,47% στις 928 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 926,5 με  κέρδη 0,30%.

Αμετάβλητος στις 2.308,7 μονάδες ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πήγε +1,13% και τώρα έχει περιορισθεί σε +0,60%.
Ανοδο 0,80% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. Κινητήριος μοχλός  η Πειραιώς, που ενισχύεται κατά 5,2%, καθώς συνεχίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το κλείσιμο short θέσεων από βρετανικό fund. Με θετικό πρόσημο και η Εθνική (+1,2%). Οριακά στο κόκινο οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΕΧΑΕ +1,9%,  Μυτιληναίος +1,2%,  ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +0,7%.
 Με τις μεγαλύτερες απώλειες Τιτάν -1,3%, Coca-Cola και Jumbo -0,9%, ΟΛΠ -0,6%..

Στα mid caps ξεχωρίζει η MIG (+8,5%), που ανακάμπτει μετά από βαθιά παρατεταμένη διόρθωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης