Χρηστικά

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο


Το δρόμο προς τη Βουλή θα πάρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, χωρίς, μάλιστα, να επιβαρυνθούν με κάποιο πρόστιμο.
    
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που έως το τέλος Φεβρουαρίου «έθεσαν» σε ακινησία τα οχήματά τους, μέσω της σχετική ηλεκτρονικής διαδικασίας που προβλέπεται από την ΑΑΔΕ. Πλέον, όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας, να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για ένα μήνα ή και περισσότερο, χωρίς όπως προαναφέρθηκε να πληρώσουν κάποιο πέναλτι.

Η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Μαΐου, με το οικονομικό επιτελείο να προσδοκά ότι προσφέρει «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία. 

Η διαδικασία της άρσης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης https://www.aade.gr/mycar και δεν χρειάζεται ούτε επίσκεψη στην Εφορία ούτε να προσκομιστούν οι πινακίδες κυκλοφορίας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα