Επιχειρήσεις

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και όμιλος Κοπελούζου πήραν τις δυο άδειες για υπεράκτια αιολικά πάρκα


Σε θυγατρικές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και του ομίλου Κοπελούζου δόθηκαν οι πρώτες άδειες για πιλοτικά υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Στις δύο εταιρείες παραχωρούνται άδειες έρευνας για εγκατάσταση πιλοτικών υπεράκτιων πάρκων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των ακτών της περιφέρειας Εβρου και της Σαμοθράκης Στόχος η αξιοποίηση του ισχυρού αιολικού δυναμικού της περιοχής που μπορεί να δώσει νέες,  πηγές καθαρής ενέργειας.

Οι αδειοδοτηθείσες εταιρείες είναι η «Αιολική Προβατά Τραϊανουπόλεως», θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, και η «Θρακική Αιολική1», που ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου,

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Εμμανουήλ Μαραγκουδάκης, δήλωσε: «Για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι αύξησης του μεριδίου των ΑΠΕ στο Εθνικό Ενεργειακό Σύστημα, χρειάζεται να επενδύουμε σε έργα μεγάλης ισχύος και απόδοσης με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Το υψηλό αιολικό δυναμικό των ελληνικών θαλασσών, μας είχε οδηγήσει ήδη από το 2007 στην αναζήτηση ευκαιριών για ανάπτυξη υπεράκτιων έργων. Σήμερα, ευελπιστώντας ότι δεν θα υπάρξουν πλέον καθυστερήσεις από πλευράς αδειοδότησης και εγκρίσεων, στοχεύουμε σε έναρξη ειτουργίας του έργου εντός της τρέχουσας 10ετίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα