Ελλάδα

Τόκιο 2020: «Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα λάθη στις μεταδόσεις»


Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη δημόσια τηλεόραση κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο κείμενό της η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ στρέφει τα «βέλη» της κυρίως στη διοίκηση του Οργανισμού, που όπως αναφέρει έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τις γκάφες των τελευταίων ημερών, αλλά και για το ότι δεν εισακούγονται οι επισημάνσεις των μελών της. Επιπλέον, η ΕΡΤ κατηγορεί και τους διευθυντές και προϊσταμένους εντός του Ραδιομεγάρου, λέγοντας πως «τόσα ΞΕΡΟΥΝ, τόσα ΜΠΟΡΟΥΝ, τόσα ΚΑΝΟΥΝ, με αποτέλεσμα τελικά να εκθέτουν και την εταιρεία και τους εργαζόμενους», ενώ στο τέλος απολογείται στους αθλητές και τους τηλεθεατές για τα πρόσφατα περιστατικά.

Η ανακοίνωση

Αν και δεν είναι η ώρα απολογισμού και κριτικής, λόγω των τελευταίων γεγονότων και αφού αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μιλήσουν, κάθε λογής επαΐοντες, έρχεται η ώρα των εργαζομένων. Των πραγματικά εργαζομένων, να μιλήσουν και να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες που είναι και οι μοναδικοί χρηματοδότες της ΕΡΤ. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουμε επισημάνει σε όλη την ιεραρχία της εταιρείας ότι ο προγραμματισμός για τη σημαντική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι διάτρητος. Επίσης, έχουμε επισημάνει ότι υπάρχουν λάθος επιλογές σε πρόσωπα που οδηγούν σε απανωτές αστοχίες και κακό προγραμματισμό.

Άρα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, δε φταίνε μόνο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι, οι οποίοι τόσα ΞΕΡΟΥΝ, τόσα ΜΠΟΡΟΥΝ, τόσα ΚΑΝΟΥΝ, με αποτέλεσμα τελικά να εκθέτουν και την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι στα υψηλά κλιμάκια της Διοίκησης που, ενώ στην εταιρεία υπάρχει πλήθος έμπειρου έμψυχου δυναμικού, επιλέγει άκριτα λύσεις συνεργατών, οι οποίοι δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία που απαιτούν τα μεγάλα γεγονότα τα οποία καλείται η ΕΡΤ να υλοποιήσει. Αυτό που εμείς σαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουμε να πούμε στους πολίτες και στους αθλητές είναι ένα μεγάλο συγγνώμη για παραβλέψεις ή τυχόν προβλήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει εσκεμμένα.

Δυστυχώς, απολογούμαστε για την ανεπάρκεια κάποιων που νιώθουν τους εργαζόμενους ως αντιπάλους και όχι ως συμμάχους και τις επισημάνσεις μας, ως υποδείξεις.

Πρέπει λοιπόν κάποιοι να καταλάβουν πως η εταιρική μνήμη και η εμπειρία δεν πληρώνονται, έχουν ήδη αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχουν. Χρησιμοποιήστε τις.

Έχοντας πει όλα τα προηγούμενα θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, τους αθλητές, τις ομοσπονδίες και να ζητήσουμε να γίνεται πάντα κριτική, αλλά ΔΙΚΑΙΗ.

Πυροβολώντας την ΕΡΤ, πυροβολούμε όλοι τα πόδια μας.