Άμυνα & Διπλωματία

Τσελίκ για Ελλάδα: Συνεχίζουν να αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο


Μαίνεται η τουρκική προκλητικότητα με νέα επίθεση κατά της Ελλάδας από εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚP, μίλησε για το προσφυγικό στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και την αντιμετώπιση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε: «Συνεχίζεται και τη νέα χρονιά η προσέγγιση της Ελλάδας στο προσφυγικό. Συνεχίζουν τις πρακτικές τους να αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από το θάνατο. Είναι μια προσέγγιση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Τσελίκ αναφέρθηκε στη συνεργασία των ελληνικών Αρχών με την Frontex, λέγοντας: 

«Με τη συνεργασία της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex, η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο ανθρώπων που γλιτώνουν τον θάνατο. Συνεχίζουν αυτές τις πρακτικές βασανίζοντας αυτούς τους ανθρώπους. Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την ΕΕ ότι η συνεργασία της ελληνικής ακτοφυλακής με την Frontex με τη δίωξη των ανθρώπων που γλίτωσαν από τον θάνατο εκεί θα ακυρώσει όλα σας τα λόγια. Τονίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν σοβαρές έρευνες για την Frontex».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα