Απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και Ραλλίας Χρηστίδου.
Στην ψηφοφορία για την υπόθεση Μιχαηλίδη, ψήφισαν 247 βουλευτές, εκ των οποίων, οι 148 τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας, ενώ 99 τάχθηκαν υπέρ.
Στην ψηφοφορία για την υπόθεση Χρηστίδου, ψήφισαν 248 βουλευτές, εκ των οποίων, οι 238 τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας, ενώ 10 τάχθηκαν υπέρ.
Όπως είπε ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαρ. Αθανασίου, η υπόθεση του κ. Μιχαηλίδη αφορούσε σε δικογραφία του λιμενάρχη Χίου, που στρεφόταν κατά του βουλευτή και αυτοδιοικητικών στελεχών, για εμπόδιση της αποβίβασης μηχανημάτων τα οποία θα διαμόρφωναν χώρο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο νησί. Σημείωσε μάλιστα ότι η πρόταση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ήταν -κατά πλειοψηφία- αρνητική, καθώς «έχουμε κλασική περίπτωση συνταγματικής διάταξης, και ότι η ενέργεια του (κ. Μιχαηλίδη) ήταν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητάς του».
Ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τη θέση του από τους άλλους, αιρετούς συγκατηγορούμενούς του, για πράξεις, που «όταν φτάσουν στο ακροατήριο, θα καταρριφθούν εν ριπή οφθαλμού». «Εάν γίνει ανάλογη προσπάθεια για εκφόρτωση μηχανημάτων στη Χίο θα είμαι πάλι εκεί, με τους υπόλοιπους πολίτες και αιρετούς της Χίου» σημείωσε.
Για τη μήνυση κατά της κυρίας Χρηστίδου (αντιδικία με δημοσιογράφο της Ρόδου με αφορμή χυδαία ανάρτηση κατά της βουλευτού), ο κ. Αθανασίου είχε επισημάνει την ομόφωνη πρόταση της αρμόδιας επιτροπής, για μη άρση της ασυλίας της.