Επιχειρήσεις

Wind: Συμβάλλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας


Η απόκτηση συχνοτήτων 5G έναντι 123 εκατ. ευρώ μέσω του διαγωνισμού που διενήργησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αποτελεί για τη Wind  το πρώτο βήμα υλοποίησης ενός μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου 500 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη πενταετία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση φάσματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Νάσος Ζαρκαλής δήλωσε ότι η εταιρεία θα αναπτύξει ισχυρό δίκτυο 5G, υποστηριζόμενο από Έλληνες μηχανικούς, που ήδη εργάζονται εντατικά για τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας.

" Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί για τη χώρα μας την είσοδο της σε μια τεχνολογική επανάσταση, από την οποία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει", έιπε ο κ. Ζαρκαλής. "Η ανάπτυξη του 5G είναι μια τεράστια πρόκληση και αποτελεί για εμάς στη WIND μία από τις κύριες προτεραιότητες του στρατηγικού μας σχεδίου".

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Wind θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2021 την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G. Η κάλυψη θα προσεγγίζει το 60% του πληθυσμού κατά την διάρκεια της πρώτης τριετίας.

 Ο επικεφαλής της εταιρείας επισήμανε ότι οι ασύλληπτες ταχύτητες που φέρνει το 5G και ο πολύ μικρότερος χρόνος απόκρισης, "ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη πληθώρας εφαρμογών και υπηρεσιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα αναβαθμίσουν την επιχειρηματικότητα και θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία".

Στην ανακοίνωση της η Wind τονίζει ότι "ως στρατηγικός επενδυτής σε υποδομές νέας γενιάς, στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Wind 5G