Χρηστικά

«Χρυσή Βίζα»: Σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί το όριο αγοράς ακινήτου στα 800.000 ευρώ


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για την Golden Visa που προβλέπει την αύξηση του ορίου έως και 800.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων από ξένους. Πρόκειται για μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό των αγορών κατοικιών για «Χρυσή Βίζα», πριν δημιουργηθούν «φούσκες» σε φθηνές περιοχές της Αττικής που θα επιτείνουν τη στεγαστική κρίση.

Στις περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών, το όριο για την αγορά ακινήτων  θα αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από 500.000 που είναι σήμερα. Πρόκειται για περιοχές όπως ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αττικής, ειδικά το κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος από τις Κυκλάδες, η Ρόδος και η Πάτμος από τα Δωδεκάνησα, τα Χανιά από την Κρήτη και άλλες.

\Με βάση το ισχύον καθεστώς το όριο των 500.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας με το πρόγραμμα της Golden Visa ισχύει για περιοχές του Βόρειου Τομέα της Αττικής και συγκεκριμένα Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι. Στον Νότιο Τομέα ισχύει αντίστοιχα, τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού.

Στις υπόλοιπες περιοχές  το όριο από 250.000 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέβει σε 400.000 ευρώ. ενώ όπου δεν υπάρχει αξιοσημείωτη ζήτηση το όριο θα παραμείνει στις 250.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα