Οικονομία

Υποχώρησαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη


 Υποχώρησαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εν μέσω προσδοκιών ότι οι ήπιες καιρικές συνθήκες το επόμενο διάστημα θα δώσουν κάποια ανακούφιση στο σύστημα που λειτουργεί στα όρια του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο ζεστός καιρός στην έναρξη της χειμερινής περιόδου αναμένεται να περιορίσει την ζήτηση, πιέζοντας χαμηλότερα τις τιμές, παρά τα σημάδια ότι η Ρωσία δεν θα αυξήσει την προσφορά του φυσικού αερίου χωρίς να εξασφαλίσει πρώτα την έγκριση του αμφιλεγόμενου αγωγού Nord Stream 2.

Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί άνεμοι σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία αναμένεται να οδηγήσουν σε ρεκόρ την παραγωγή ενέργειας από τουρμπίνες την Πέμπτη, μειώνοντας περαιτέρω την ανάγκη για το φυσικό αέριο.

Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο του φυσικού αερίου υποχώρησε 4,3% στα 89,93 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Το αντίστοιχο βρετανικό κατρακύλησε 4,8% στις 225,91 πένες/therm.

Οι τιμές είχαν κινηθεί σε ανοδικό έδαφος νωρίτερα καθώς η Ρωσία έδειξε ότι θέλει η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνουν την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση των προμηθειών, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές έχουν ξεκινήσει να αξιολογούν το ρωσικό αίτημα, έχουν ωστόσο αναφέρει ότι μια αρχική απόφαση ενδεχομένως να γίνει τον Ιανουάριο και στη σύνεχεια θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως και η Κομισιόν. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις