Αγορές

Αλλαγή σκηνικού στις αγορές, χάνονται τα κέρδη


Ραγδαία αλλαγή κλίματος και ανατροπή σκηνικού σημειώνεται στα χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, που οδεύει προς βαθιά ύφεση.

Τα καλά νέα από την Κίνα, όπου ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ανέκαμψε θεαματικά τον Μάρτιο, έδωσαν αρχικά ώθηση  στις αγορές,  αλλά αποδεικνύονται ανεπαρκής καταλύτης για να συντηρήσουν την ανάκαμψη.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες που σημείωναν νωρίτερα  άνοδο της τάξεως του 2%, έχουν χάσει τα κέρδη τους και άρχισαν να “κοκκινίζουν” - όπως και τα futures της Wall Street. Εξανεμίζονται επίσης τα μεγάλα κέρδη στο πετρέλαιο, ισχυρές πιέσεις και στα ομόλογα της Ευρωζώνης – με εξαίρεση τα ελληνικά.

Ολική ανατροπή στο ΧΑ, όπου οι τραπεζικές μετοχές “απογειώθηκαν” το πρωί, και ο κλαδικός τους δείκτης πήγε +8,36%, δίνοντας ανοδική κατεύθυνση στην αγορά.
Τα κέρδη “ροκανίστηκαν” τις τελευταίες ώρες και ο ΓΔ  που κέρδιζε μέχρι 4,27%, πήγε προς στιγμήν στο κόκκινο. Τώρα έχει ανακάμψει ελαφρώς και κινείται στις 561,2 μονάδες με +0,50%.

Στο κόκκινο βρέθηκε για λίγο και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έχει ανακάμψει σε +1,80%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα