Τράπεζες

Alpha Bank: Στο 7% το επιτόκιο του senior ομολόγου - Στο 1,4 δισ. ευρώ οι προσφορές


Η τράπεζα θα αντλήσει 500 εκατομμύρια ευρώ

Στο 7% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο του senior preferred ομολόγου (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) που εξέδωσε σήμερα η Alpha Bank, το οποίο είναι διάρκειας 6 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα πέντε έτη. Η έκδοση ήταν πετυχημένη με τις προσφορές να φτάνουν το 1,4 δισ.ευρώ, δηλαδή τρεις φορές πάνω από τον αρχικό στόχο τον 400 εκατ. ευρώ.

Η Αlpha Bank θα αντλήσει τελικώς 500 εκατ.ευρώ από την έκδοση του senior ομολόγου, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Με τη νέα έκδοση η τράπεζα επιδιώκει να ενισχύσει τη ρευστότητα της και να βελτιώσει περαιτέρω τον δείκτη MREL (Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων). Τελικός στόχος για το 2026 είναι ο δείκτης να φθάσει στο 27,16% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, ενώ τώρα βρίσκεται στο 21,28%. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα χρειαστούν νέες εκδόσεις περίπου 1,6 δισ. ευρώ

Συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura, Intesa και UBS ως Joint Bookrunners για έκδοση τίτλου.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Alpha είχε εκδώσει senior preferred ομόλογο, διάρκειας 4,5 ετών με κουπόνι 7,5%, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 είχε εκδώσει τριετές senior preferred 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 7%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα