Αγορές

“Απογειώνεται” η μετοχή της ΔΕΗ


Το μπαράζ δημοσιευμάτων, αναλύσεων και “φιλολογίας” για το υψηλό τίμημα πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, στέλνει στα ύψη τη μετοχή της μητρικής ΔΕΗ, η οποία ρευστοποιεί ένα σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο, αλλά δεν θα εισπράξει το ποσό που αναφέρεται ως “τίμημα”

Η μετοχή άνοιξε σήμερα με άλμα +9,4%, φθάνοντας τα 10,84 ευρώ, εν μέσω πυρετωδών συναλλαγών και μεγάλης ζήτησης. Αυτή την ώρα κινείται στα 10,65 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7,6%. Σε μιάμιση ώρα διαπραγμάτευσης έχουν αλλάξει χέρια περίπου 565 χιλιάδες τεμάχια.

Επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ θα εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Ομως, σε σχετικά δημοσιεύματα και αναλύσεις που έχουν επηρεάσει εμφανώς την αγορά, τονίζεται μετ' επιτάσεως ότι το τίμημα είναι 2,1 δισ. ευρώ, καθώς στο ποσό που εισπράττει η ΔΕΗ προστίθεται το χρέος της θυγατρικής της εταιρείας (800 εκατ. ευρώ).

Αναλυτές εκτιμούν ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα ενισχυθεί περαιτέρω. Προς το παρόν, το κλίμα που δημιουργείται ευνοεί και τη μετοχής της  εισηγμένης θυγατρικής ΑΔΜΗΕ, που σημειώνει άνοδο 2,4% αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα