Τράπεζες

Attica Bank: Reverse split και ΑΜΚ -Dilution για τους νυν μετόχους -Πιέζεται η μετοχή


Χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, προκειμένου να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό κάλυψης της από επενδυτές. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθοριστεί μελλοντικά, ανάλογα με τις συνθήκες αγοράς και με γνώμονα της επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

 Η τράπεζα επισπεύδει τις κινήσεις για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, με την οποία θα ολοκληρώσει την προσπάθεια εξυγίανσης και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ενέκρινε τις προτάσεις του ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και λογιστικές τακτοποιήσεις, που θα συνδυαστούν με δραστική μείωση του αριθμού υφιστάμενων μετοχών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι της Αttica Bank:

• Ενέκριναν το reverse split.  με μετατροπή 60 τωρινών μετοχών σε 1 νέα.

• Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Επισημαίνεται ότι με το  reverse split και την ΑΜΚ που θα γένει με μεγάλη αναλογία νέων/παλαιών μετοχών, θα υποστούν dilution οι υφιστάμενοι μέτοχοι - εφ' όσον βέβαια δεν συμμετάσχουν. Τοπρόβλημα αφορά πρωτίστως τα δύο ασφαλιστικά Ταμεία που κατέχουν τώρα περίπου 77% της Αttica Bank, καθώς και τους μικρομετόχους.

Λόγω αυτής της προοπτικής η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε σήμερα 8,5% στα 0,095 σημειώνοντας νέο χαμηλό 12μήνου με συναλλαγές 2.957.378 τεμαχίων.

Δυναμική επανεκκίνηση για βιώσιμη ανάπτυξη

Στηv ομιλία του τη ΓΣ των μετόχων ο πρόεδρος της τράπεζας Κων/νος Μακέδος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το 2021 αποτελεί για την Αttica Bank έτος-σταθμό. Σηματοδοτεί, αφενός την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας για την πλήρη και οριστική εξυγίανσή της και αφετέρου τη μετάβασή της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ελληνική οικονομία, μετά από μια και πλέον δεκαετία, ανταποκρίνεται σε μια δυναμική πορεία. «Παίρνει θέση» για την ανάκαμψη με ορίζοντα και όγκο. Σε αυτή τη θετική συγκυρία εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αttica Bank, ώστε να μπει δυναμικά στη γραμμή της εκκίνησης και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Η Αttica Bank γυρίζει σελίδα, μεταβαίνοντας από την εποχή της εσωστρέφειας, στην εποχή της δυναμικής επανεκκίνησης και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους πελάτες και την πραγματική οικονομία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης