Πολιτική

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την κάρτα αλληλεγγύης


 Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για 150.000 οικογένειες, που κατέχουν κάρτα αλληλεγγύης και αντιστοιχούν σε 400.000 άτομα με εισόδημα κάτω των 400 ευρώ μηνιαίως, ανακοίνωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με θέμα «Σχέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού».

Επιπλέον ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους συγκοινωνιακούς φορείς ώστε οι φοιτητές των κρατικών καλλιτεχνικών σχολών (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΚΣΟΤ) «να έχουν τα προνόμια του φοιτητικού πάσου, που έχουν και οι άλλοι φοιτητές». «Πρόκειται για δύο μέτρα τα οποία δεν μοιάζουν φαντασμαγορικά» σχολίασε ο υπουργός πολιτισμού και πρόσθεσε:« δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλες κατακτήσεις, αλλά είναι δύο μέτρα που θέλουν να εκφράσουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο νοούμε τον πολιτισμό στις σημερινές συνθήκες και πώς νοούμε το ‘ παράλληλο'' πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προφανώς τέτοιες πρωτοβουλίες δεν εντάσσονται σε μνημονιακές δεσμεύσεις. Είναι απλά δείγματα γραφής για το πώς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα όταν περάσει ο κάβος της πρώτης αξιολόγησης» δήλωσε ο Α. Μπαλτάς.

Ακόμη ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΕΡΤ έχει αναλάβει την διοργάνωση μίας μεγάλης συναυλίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των προσφύγων. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ώστε η εκδήλωση αυτή, να έχει ευρύτερη εμβέλεια για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στην κάρτα αλληλεγγύης, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της κάρτας που συνδέει « τον πολιτισμό με την ακραία φτώχεια. Είναι μεγάλη ελπίδα να δούμε τη χτυπημένη μάνα της μονογονεϊκής οικογένειας με τα πολλά παιδιά, τη μάνα των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων , των Ρομά να μπαίνει μέσα στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης ».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις