Πολιτική

Αλεξάνδρα Σδούκου: "Να μην μετατραπεί η Εξεταστική Επιτροπή σε καλοκαιρινό θίασο εντυπώσεων"


Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολιάζοντας την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση που απαιτεί εμπεριστατωμένη διερεύνηση.

Μιλώντας σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, η κ. Σδούκου ανέπτυξε τα βασικά σημεία της υπόθεσης και απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Εδώ και 25 χρόνια, η χώρα μας πληρώνει το τίμημα ενός συστήματος που λειτουργούσε εκτός ελέγχου, με πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2,7 δισ. ευρώ», δήλωσε. «Πρόκειται για ένα δίκτυο που αφορούσε παραγωγούς, μεσάζοντες, κρατικούς υπαλλήλους και ιδιωτικές εταιρείες. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετατράπηκε σε έναν αμαρτωλό οργανισμό, και ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί είναι να ερευνήσουμε τα πάντα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς περιορισμούς. Αυτόν τον σκοπό έχει η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την επικείμενη σύσταση και λειτουργία της εν λόγω επιτροπής , η κ. Σδούκου πρόσθεσε:«Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για το αν η επιτροπή θα ονομάζεται Εξεταστική ή Προανακριτική. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει συγκροτημένα και να φέρει στο φως την αλήθεια, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων», τόνισε.

«Περιμένουμε από την αντιπολίτευση να συναινέσει και να συνεργαστεί με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε μία σοβαρή, ουσιαστική Εξεταστική Επιτροπή και όχι έναν θίασο εντυπώσεων»,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις