Στην εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην περιοχή ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Παιανίας προχωρά ο Όμιλος AKTOR, έπειτα από συμφωνία με την Ευρώπη Holdings.
Ειδικότερα, η κατά 100% θυγατρική εταιρεία AKTOR Stone Συμμετοχών και Ακινήτων υπέγραψε μνημόνιο-ιδιωτικό συμφωνητικό με την πωλήτρια εταιρεία για την απόκτηση έκτασης που αποτελείται από έξι αγροτεμάχια συνολικής επιφανείας περίπου 62.623 τ.μ.
Εντός των οικοπέδων περιλαμβάνεται κτιριακό συγκρότημα επτά κτιρίων και μικρότερων κατασκευών συνολικής επιφανείας 27.597,90 τ.μ., καθώς και ένα επιπλέον αυτοτελές κτίριο επιφανείας 2.659,90 τ.μ. (συνολικά οκτώ κτίρια που ξεπερνούν τα 30.000 τ.μ.).
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 45,55 εκατομμυρίων ευρώ (45.550.000 ευρώ). Η κάλυψη του ποσού θα πραγματοποιηθεί μέσω συνδυασμού ιδίων κεφαλαίων και εξωτερικής χρηματοδότησης από πιστωτικό ή χρηματοδοτικό οργανισμό, είτε στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) είτε άλλης ανάλογης χρηματοδοτικής δομής.
Η πώληση και μεταβίβαση των ακινήτων θα λάβει χώρα με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου αγοραπωλησίας.
Η υπογραφή του οριστικού συμβολαίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, εκτός αν υπάρξει διαφορετική συμφωνία μεταξύ των μερών, ενώ τελεί υπό την επιφύλαξη της πλήρωσης των συνηθισμένων όρων και προϋποθέσεων για τέτοιου είδος συναλλαγές.
Στα εν λόγω ακίνητα στεγάζονται ήδη, βάσει συμβάσεων μίσθωσης, το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου AKTOR, ενώ παράλληλα διατηρούνται ενεργές συμβάσεις μίσθωσης και με άλλους μισθωτές υψηλής ποιότητας.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς καλύπτει την ανάγκη του Ομίλου να διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για τη στέγαση των διευρυνόμενων λειτουργιών του, υποστηρίζοντας τη σταδιακή συγκέντρωση επιπλέον δραστηριοτήτων σε έναν ενιαίο χώρο.
Παράλληλα, διοίκηση του Ομίλου πρόκειται να εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της έκτασης, εφόσον το επιτρέψουν οι ρυθμιστικές συνθήκες.