Πολιτική

Φάμελλος: Πολύ μεγάλο καμπανάκι για τη Θεσσαλονίκη


«Υπάρχει ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στο Βόλο. Υπάρχει ένα ακραίο κλιματικό φαινόμενο σε εξέλιξη και θέλω να ξεκινήσω από εκεί. Το κλίμα, η κλιματική κρίση είναι εδώ, απειλεί τη ζωή και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας. Είναι πάρα πολλές οι τραγικές αφορμές που μάς δείχνουν ότι η πολιτεία πρέπει να γίνει πιο επαρκής διότι, οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες πολλαπλασιάζονται με έναν επιθετικό βαθμό, δηλαδή αλλάζουν ποιοτικά. Και αυτό σημαίνει ότι γίνονται πολύ πιο δύσκολα τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά προς διαχείριση».

Αυτό δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Flash fm» Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό «και η κυβέρνηση μένει σε εξαγγελίες». Σημείωσε ότι «η αναβάθμιση της επάρκειας της πολιτείας στο θέμα της ανθεκτικότητας έναντι των πυρκαγιών ή έναντι των πλημμυρών, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις εργαλεία». Είπε ότι τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας δεν τα έχει αναθεωρήσει όπως όφειλε η κυβέρνηση έως τις 31/12/2021 και συνεπώς «δεν μπορούμε να ακούμε για ‘επιτελικότητα'», «αν δεν ξεκινάμε πρώτα από το βασικό σχεδιασμό και αναβαθμισμένα εργαλεία που ζητάει πρώτα πρώτα η Ευρώπη».

Ο κ. Φάμελλος απαρίθμησε μια σειρά από περιστατικά του τελευταίου διαστήματος για να υποστηρίξει για την κυβέρνηση που, όπως είπε, επένδυσε ιδιαιτέρως προεκλογικά στο ζήτημα της ασφάλειας, ότι «δείχνουν σοβαρά προβλήματα αρρυθμίας και επάρκειας της Διοίκησης και της πολιτείας». «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης μένει στην επικοινωνία και στα λόγια», συνέχισε, κάνοντας λόγο και για κομματισμό στη διαχείριση του κράτους.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν θεωρεί προβληματικό τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένος ν' αλλάξει μοντέλο κόμματος και ν' αλλάξει μοντέλο πολιτικής». Τόνισε πως η κομματική βάση, όχι μόνο τα στελέχη, θα διαλέξουν το καλύτερο πρόγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τάχθηκε υπέρ του μοντέλου που αποφασίστηκε στο προηγούμενο Συνέδριο για την εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Υποστήριξε ότι «σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίοι δυο μήνες είναι ταυτόχρονα και μια παρακαταθήκη για την ενότητα της επόμενης μέρας».  

Κληθείς να σχολιάσει τέλος την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεχθεί ότι «ένας πρωθυπουργός δε γνωρίζει τι γίνεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας» και ότι «ένας Πρωθυπουργός δε θυμάται τι είπε το 2019 στην Έκθεση». Επ' αυτού είπε ότι «το διαμετακομιστικό κέντρο logistics στο στρατόπεδο Γκόνου που ο ίδιος το 2019 ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται για να γίνει ελεύθερη ζώνη και το πάγωσε για τέσσερα χρόνια, τώρα έρχεται να εξαγγείλει ότι θα γίνει». Πρόσθεσε ότι «για όλα τα έργα, όπως πχ. το Μουσείο Ολοκαυτώματος τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα», ενώ ρώτησε πού βρίσκονται τα υπόλοιπα έργα, όπως η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο και το ΠΑΘΕ, με το οδικό και το εθνικό δίκτυο, η επέκταση του λιμένα. Επίσης αναφέρθηκε στο μετρό, στο «ακραίο δυστυχώς έμφραγμα στην πόλη, με το fly over, που δεν έχει κυκλοφοριακό σχεδιασμό». «Δηλαδή θα ξεκινήσουν τα έργα του fly over στην Περιφερειακή και θα οδηγηθεί όλη η πόλη σε συμφόρηση;», σχολίασε, αναφέροντας καταληκτικά ότι «ως πολιτικός οφείλω να χτυπήσω ένα πολύ μεγάλο καμπανάκι για τη Θεσσαλονίκη». 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα