Επιχειρήσεις

Folli Follie: Θρίλερ με το νέο ισολογισμό!


Εικόνα σκάφους που έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και εγκαταλείπεται από τους επιβάτες παρουσιάζει η Folli Follie, εν αναμονή της έγκρισης από τη διοίκηση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων, που θα πρέπει να εγκριθούν στις 10 Οκτωβρίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων.
Ενώ η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εμπλοκή φαίνεται να έχει σημειωθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που είχε συγκληθεί το απόγευμα.
Στη συνεδρίαση αναμενόταν να ενημερωθούν τα μέλη του συμβουλίου για το εγκληματολογικό πόρισμα της Alvarez & Marsall για τη θυγατρική στην Ασία, όπου θα καταγραφούν όχι μόνο τα ποσά που λείπουν από βασικούς λογαριασμούς του ισολογισμού (ταμείο, εμπορικές απαιτήσεις, αποθέματα), αλλά και πώς αλλοιώθηκαν στοιχεία.
Επίσης, αναμενόταν να ανακοινωθούν οι αναμορφωμένες από την Ernst & Young οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017, μια αναμόρφωση που βασίζεται στα ευρήματα της A&M για την πραγματική οικονομική κατάσταση της κινεζικής θυγατρικής.
Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει εκδοθεί ως τώρα ανακοίνωση από την εταιρεία, ενώ αμφισβητείται ακόμη και το αν συνεδρίασε, τελικά, το διοικητικό συμβούλιο, αφού μέλη του φέρονται να μην είχαν καν ενημερωθεί για τη συνεδρίαση.
Φήμες που κάνουν το γύρο της αγοράς αναφέρουν ότι η αναθεώρηση των οικονομικών καταστάσεων θα δώσει μια… ανατριχιαστική εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση του ομίλου, ενώ τίθεται το ερώτημα αν τα εγκληματολογικά ευρήματα της A&M θα σταλούν και στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ, πληροφορίες του euro2day, που επίσης δεν έχουν σχολιασθεί από την εταιρεία κάνουν λόγο για εγκατάλειψη της FF Group από την Rothchild, η οποία είχε αναλάβει να αναζητήσει επενδυτή για τον όμιλο στο διεθνή χώρο, αλλά χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα.
Το… σκάφος της Folli Follie, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες (του capital.gr), φέρονται να έχουν εγκαταλείψει και δύο νομικά γραφεία, κάτι που αποτελεί κακό οιωνό ενόψει κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και υποβολής αίτησης στο Πρωτοδικείο για έγκριση συμφωνίας εξυγίανσης.
Το χειρότερο σενάριο για την εταιρεία είναι να μην καταφέρει να φθάσει σε μια συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές και να οδηγηθεί στην πτώχευση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα