Στην εκδήλωση με θέμα «Εταιρική Διακυβέρνηση, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επενδύσεις», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στην Αθήνα, παρέστη, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην ομιλία του, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδη, ο υπουργός επισήμανε: "Μας ενδιαφέρει να έχουμε ανάπτυξη κι επενδύσεις γιατί αυτό αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης αλλά σήμερα, εν έτει 2019, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια".
Ο ίδιος τόνισε: "Δεν είναι απλώς «κτίζω και φεύγω». Ανάπτυξη σήμερα σημαίνει «δημιουργώ κάτι που μπορεί να έχει αποτύπωμα στο χρόνο, μπορεί να δέσει αρμονικά με το περιβάλλον και μπορεί να παρέχει αυτό που λέμε βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη".
Παράλληλα, σημείωσε: "Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιχειρήσεις που έχουν υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και που δεν αντιλαμβάνονται ότι μια επένδυση είναι πολλά περισσότερα από το «πηγαίνω κάπου για να βγάλω χρήματα». Διότι αν ήταν μόνο αυτό, σήμερα ο πλανήτης θα είχε ήδη καταστραφεί. Το αντίθετο συμβαίνει. Ενώ αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, μπορούμε να επιβιώνουμε στον πλανήτη ακριβώς επειδή όλοι, κράτη, επιχειρήσεις και επενδυτές, συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους".
"Άρα, ως Κυβέρνηση λέμε «ναι» στις επενδύσεις αλλά ακριβώς μέσα απ’ αυτό το πρίσμα. Και το τονίζω διότι η μεγαλύτερη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση ο επενδυτικός νόμος «Επενδύω στην Ελλάδα» που ψηφίσαμε προ 10ημέρου στη Βουλή είναι ότι «δήθεν κάνουμε εκπτώσεις ως προς τις περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες»", υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε "ουδέν αναληθέστερον, σας διαβεβαιώ. Αφ’ ενός διότι δεν το θέλουμε και αφ’ ετέρου διότι δεν θα μπορούσαμε να νομοθετήσουμε κάτι τέτοιο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
"Συνεπώς, θέλουμε να δώσουμε στους επενδυτές την ευκαιρία να κινηθούν γρηγορότερα, να μην ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία και να αδειοδοτούνται οι επενδύσεις τους με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά όλα αυτά να ελέγχονται ότι γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τους δικούς μας στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.