Τουρισμός

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Food Festival του Λονδίνου


Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει στις 20 και 21 Ιουλίου στο Λονδίνο, το έγκριτο και δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveler συμμετέχει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προωθώντας την κουζίνα της πόλης στο Βρετανικό κοινό.

Με δεδομένο ότι η γαστρονομία έχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα από τα master classes της ελληνικής μαγειρικής, που επιμελήθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου- Ιρλανδίας για το National Geographic Food Festival και ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης με τις γαστρονομικές  του εκπλήξεις, είναι αυτός που θα “συστήσει” στους χιλιάδες Βρετανούς επισκέπτες την “Θεσσαλονίκη των γεύσεων”.

Ο Θεσσαλονικιός chef και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν «το μενού του Αριστοτέλη», προωθώντας ταυτόχρονα τον γαστρονομικό τουρισμό της πόλης και τις δημοφιλείς περιοχές της Χαλκιδικής.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μεγάλες Βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας (είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης) της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης κ.α.

Επίσης έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρουν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα