Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προ ημέρων ο σεμιναριακός κύκλος EUREM που παρείχε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το σεμινάριο διήρκεσε 2 μήνες και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, όπου στελέχη του παρακολούθησαν ένα κλειστό, ταχύ και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις τους, πρόγραμμα για τις σύγχρονες εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας και τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τους ενεργειακούς ελέγχους.
Ο κύκλος του σεμιναρίου έκλεισε με μία πολύ εποικοδομητική επίσκεψη της ομάδας των στελεχών από το Υπουργείο – συμμετεχόντων στο σεμινάριο, στο κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την παρουσίαση του συστήματος ISO50001. Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Αδαμόπουλο Αλέξιο, εισηγητή του προγράμματος EUREM και εξωτερικό σύμβουλο της ΡΑΕ και τον κ. Μεταλλινό Σπύρο, στέλεχος της ΡΑΕ και υπεύθυνο του συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (ISO 50001) του κτιρίου.
Η παρουσίαση περιλάμβανε βασικά ζητήματα όπως:
• Οι διαδικασίες εφαρμογής του συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001.
• Η διαδικασία ανάπτυξης και εγκαθίδρυσης των ενεργειακών δεικτών και των επιμέρους baseline.
• Η διαχείριση των σημαντικότερων εξοπλισμών μέσω του συστήματος BEMS & SCADA
• Η παρουσίαση του Λεβητοστασίου, των Chiller, των ΚΚΜ, της αντλίας φρεατικού νερού, των μετρητών ενέργειας, κτλ.
Το επόμενο σεμινάριο EUREM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ξεκινήσει στο α’ εξάμηνο 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την κα Ταβλαρίδου, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2310 327733, E-Mail a.tavlaridou@ahk.com.gr ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/ όπου μπορεί να βρει την αίτηση συμμετοχής.
TECHin
Ο μαγνητικός Βόρειος Πόλος κινείται ταχύτερα από ποτέ! Πώς αυτό μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας
Ο μαγνητικός Βόρειος Πόλος, η αόρατη πυξίδα του πλανήτη μας, πάντα κινείται, αλλά πλέον έχει επιταχύνει με τρόπους που προκαλούν αναστάτωση στους επιστήμονες. Από αργός και σταθερό ...