Διεθνή

Εξελέγη προσωρινός δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη


Το Δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης εξέλεξε σήμερα νέο δήμαρχο,
στη θέση τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος  κατηγορούμενος για διαφθορά.

Πρόκειται για  τον Νούρι Ασλάν, ενώ τόσο  ο φυλακισμένος δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου όσο και οι υποστηρικτές του αρνούνται τις κατηγορίες για διαφθορά και τις χαρακτηρίζουν πολιτικά υποκινούμενες.

Η σύλληψη την περασμένη εβδομάδα του Ιμάμογλου, βασικού πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, πυροδότησε τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στους δρόμους στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Το 314μελές δημοτικό συμβούλιο, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει την πλειοψηφία, εξέλεξε με 177 ψήφους τον Νούρι Ασλάν  ως δήμαρχο της τουρκικής μητρόπολης σύμφωνα με το NTV.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ασλάν θα ασκεί καθήκοντα δημάρχου Κωνσταντινούπολης για το υπόλοιπο της θητείας του Ιμάμογλου, καθώς ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αναμένεται να περάσει από δίκη στην οποία είναι πιθανό να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα