Η Τουρκία θα προσφέρει επιδότηση καυσίμων για πτήσεις σε πέντε από τους βασικούς τουριστικούς της προορισμούς στο πλαίσιο των προσπαθειών να προστατεύσει τα τουριστικά της έσοδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα που στοίχισε τη ζωή σε 10 Γερμανούς τουρίστες.
Οι αεροπορικές εταιρίες θα λάβουν 6.000 δολάρια ανά πτήση προς Αττάλεια, Αλάνια, Νταλαμάν, Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και Σμύρνη κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Απρίλιο και τον Μάιο, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Μαχίρ Ουνάλ.
Η βομβιστική επίθεση στην Τουρκία θεωρείται ότι αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απειλή στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που αντιστοιχεί περίπου στο 4,5% της οικονομίας της που ανέρχεται σε 800 δισ. δολάρια.
«Το μόνο πρόβλημα είναι με την συριακή μεθόριο», δήλωσε ο Ουνάλ. «Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο…Οι τουριστικές περιοχές είναι ασφαλείς… Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός.
Πέρυσι, η Τουρκία πρόσφερε αντίστοιχες επιδοτήσεις καυσίμων για πτήσεις από τη Ρωσία, μετά την υποτίμηση του ρουβλίου που έκανε τους καταναλωτές να αναβάλλουν ταξίδια στο εξωτερικό.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, οι Ρώσοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% των ξένων που έφθασαν στην Τουρκία, με τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με 5,4 εκατ. επισκέπτες ή 15,5% των αφίξεων.
Επιπρόσθετα της νέας επιδότησης καυσίμων που ανακοινώθηκε σήμερα και που θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Μάιο, η Τουρκία έχει τριπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον Ουνάλ.
Ο υπουργός μίλησε στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες για να συζητήσουν την από κοινού λήψη μέτρων για την αύξηση της τουριστικής ζήτησης, όπως προωθητικές καμπάνιες το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εξ ημισείας από την Τουρκία και τις τουριστικές επιχειρήσε
ΕΥΖην
Από κατοικίδιο, οικογένεια: Η επιστήμη για τη μεταμορφωτική σχέση ανθρώπων και σκύλων
Οι σκύλοι, αυτοί οι πιστοί σύντροφοι, έχουν πλέον ξεπεράσει τον ρόλο του «κατοικιδίου». Έχουν γίνει φίλοι, μέλη της οικογένειας, φύλακες και για κάποιους ακόμα και αγαπημένα «παιδι ...