Ενημέρωση για την πορεία της αξιολόγησης αλλά και επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, για θέματα της διαφθοράς, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει ένα μίνι απολογισμό των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι καταγράφεται θετικό πρόσημο. Παράλληλα θα θέσει σε «διαβούλευση» το μείζον ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος, ζητώντας τη γνώμη των βουλευτών του κόμματος, για το που και πώς πρέπει να κατανεμηθεί.
Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στον τομέα της διαφθοράς, λόγω της εμπλοκής προσώπων και στελεχών της σε «σκοτεινές» υποθέσεις. Η περίπτωση Αυγενάκη αλλά και οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers, που εμπλέκουν πρόσωπα της ΝΔ, ανάμεσα στα οποία και η Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα… κυριαρχήσουν στην ομιλία του πρωθυπουργού.