«Ήταν μεγαλειώδη τα συλλαλητήρια, ήταν εντυπωσιακές οι εικόνες και από την Αθήνα και από όλη την Ελλάδα και από όλον τον κόσμο σε πόλεις εκτός Ελλάδας, αλλά εγώ θα πω ότι ακόμη και όσοι δεν πήγαν, αλλά και ο κόσμος που επέλεξε να εκφράσει βουβά τα αιτήματά του ή να κάνει μια ανάρτηση, όλοι οι Έλληνες, ένα πράγμα λένε. Και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε άπαντες: Δικαιοσύνη, αλήθεια, ποτέ ξανά και τιμωρία των ενόχων. Οπως, όμως, θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.
Σχετικά με τις απαντήσεις που ζητά επιτατικά ο κόσμος, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Καταρχάς υπάρχουν οι ευθύνες, που λέμε, πολιτικές ευθύνες, όπου εκεί νομίζω ότι μετά και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι και εκείνη την ημέρα έγιναν πάρα πολλά πράγματα όπως δεν έπρεπε να γίνουν και όλα αυτά τα τραγικά λάθη, αστοχίες, παθογένειες, παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, ήρθαν και συναντήθηκαν με μοιραία και πολύ σημαντικά ανθρώπινα λάθη, όχι ένα και δύο.
Αυτή είναι μια συζήτηση στο σκέλος των ανθρώπινων λαθών και των ποινικών ευθυνών οποιουδήποτε, αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Και επειδή σέβομαι τη δουλειά από την οποία ζω μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε πολλούς αυτόκλητους δικαστές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δικαιοσύνη σε κάθε -δυστυχώς- υπόθεση, εγώ θα σας πω ότι αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Το μόνο που μπορώ να πω εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε οτιδήποτε πει η δικαιοσύνη - όχι το Α ή το Β κόμμα- για διερεύνηση ευθυνών».
Σχετικά με τις καθυστερήσεις αλλά και την παρέμβαση στο σημείο του δυστυχήματος, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε:
«Ενα από τα αιτήματα της κοινωνίας είναι να πάρουμε απαντήσεις από κάτι θεσμικό και κοινώς αποδεκτό. Εχουμε ένα πόρισμα στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση βασίστηκε για να πει ότι θα κάνει πρόταση δυσπιστίας. Αρα το αξιολογεί ως αληθές. To πόρισμα αυτό είναι από έναν οργανισμό, που τον σύστησε και τον στελέχωσε η κυβέρνηση αυτή, η οποία κατηγορείται για συγκάλυψη από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.
» Μια κυβέρνηση που "θέλει να συγκαλύψει" δεν στελεχώνει και συστήνει έναν τέτοιο οργανισμό για να βγάλει ένα τόσο αυστηρό αλλά δίκαιο αποτέλεσμα».
Συμπλήρωσε ότι «το βασικό μέρος του πορίσματος περιγράφει μια σειρά από τεράστια προβλήματα, υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, λάθος λειτουργίας του σιδηροδρόμου, για τα οποία ευθύνονται όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει μέχρι και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ημών συμπεριλαμβανομένων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Όποιος πάει να αποποιηθεί των ευθυνών του είναι εκτός τόπου και χρόνου».