Κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street εν μέσω οικονομικών και εταιρικών στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον και για τις εργασίες των G20 που λάμβαναν χώρα εν εξελίξει της συνεδρίασης.
Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, και μεσούσης των ανησυχιών που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα σε γεωπολιτικό επίπεδο, υπήρξε συμφωνία για εκεχειρία σε σημαντικό κομμάτι της Συρίας και με στόχο ολόκληρη την χώρα.
Διαβάστε: Εκεχειρία στην Συρία συμφώνησαν Τραμπ και Πούτιν
Θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο της απασχόλησης καθώς οι νέες θέσεις εργασίας - χωρίς να υπολογίζεται ο αγροτικός τομέας - διαμορφώθηκαν στις 222.000 τον Ιούνιο, έναντι 180.000 που υπολόγιζαν οι αναλυτές.
Από την άλλη πλευρά η αγορά εξετάζει όλα τα οικονομικά στοιχεία προσπαθώντας να εκτιμήσει - και από τις δηλώσεις διάφορων αξιωματούχων - την πορεία της νομισματικής πολιικής της Fed και την επόμενη αύξηση των επιτοκίων.
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο καθώς νέα έκθεση έδειξε αύξηση των ενεργών εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για αύξηση της προσφοράς.
Τελικά, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 21.414 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 2.425 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,04% στις 6.153 μονάδες.