Απώλειες κατέγραψε η παραγωγή κινεζικού χοιρινού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, μετά κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε γουρούνια.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή έφτασε τους 24,7 εκατ. τόνους, όντας μειωμένη κατά 5,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018,
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας, ο πληθυσμός των χοίρων έχει πτώση κατά 15% από πέρυσι, με το υπουργείο Γεωργίας στο Πεκίνο να γνωστοποιεί ότι οι πληθυσμοί τους μειώθηκαν κατά 25,8% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το κινεζικό υπουργείο, πριν 3 μήνες, δήλωνε πως οι τιμές του χοιρινού θα αυξηθούν πάνω από 70% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Η μείωση των χοίρων ενδέχεται να επιφέρει άνοδο στις τιμές πώλησης του κρέατος του, γεγονός το οποίο επηρεάζει και τη χώρα μας και ειδικότερα στο σουβλάκι.