Πολιτική

O Eρντογάν απειλεί να μην επικυρώσει τη συμφωνία για το κλίμα


Σε "γραμμή" Τραμπ φαίνεται να κινείται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς απείλησε το Σάββατο ότι μπορεί μην επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα αν δεν αποσπάσει ευνοϊκότερους όρους, διαρρηγνύοντας με αυτό τον τρόπο το κοινό μέτωπο των κρατών μελών της G20 ενάντια στις ΗΠΑ.

"Έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ (σ.σ. για την αποχώρησή τους από την Συμφωνία του Παρισιού), προσανατολιζόμαστε προς την μη έγκριση της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο μας", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G20, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως η μόνη χώρα απέναντι στα υπόλοιπα 19 κράτη της Ομάδας των Είκοσι που δεσμεύτηκαν για την ταχεία εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, χαρακτηρίζοντας την "μη αναστρέψιμη".

Ο Ερντογάν δικαιολόγησε την στάση του από το γεγονός ότι φέρεται να είχε λάβει συγκεκριμένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το 2015, οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

"Καθώς έχουμε περιληφθεί ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες, και όχι ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες, μας υποσχέθηκαν μια αντιστάθμιση των οικονομικών συνεπειών. Εμείς είπαμε ότι αν αυτό συμβεί, θα την εγκρίνουμε στο κοινοβούλιο, στην αντίθετη περίπτωση, όχι", εξήγησε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις