Πολιτική

Ποινή φυλάκισης στον Κασιδιάρη για ομιλία μίσους


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κρίνοντας τον ένοχο για διέγερση πολιτών προς διάπραξη εγκλήματος.

Η κατηγορία αφορά ομιλία του στον Ασπρόπυργο τον Μάιο του 2011, κατά την οποία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διώξουν τα «ανθρώπινα σκουπίδια», δηλαδή τους Ρομά. Η ομιλία είχε καταγραφεί σε βίντεο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής.

Για την υπόθεση αυτή η Βουλή είχε άρει την ασυλία του βουλευτή, προκειμένου να δικασθεί.

Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε στην αγόρευσή του ότι «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία».

Στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι απλώς προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα. Επέμεινε μάλιστα ότι ο ίδιος σέβεται απόλυτα τις συνταγματικές διατάξεις και δρα πάντα εντός του πλαίου των νόμων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις