Σειρά συναντήσεων με τραπεζίτες και εμπόρους θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις 11:00, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στις 12:00 και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος στις 14:30.
Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους τραπεζίτες αναμένεται να τεθεί η πορεία της οικονομίας, καθώς και οι νέες απαιτήσεις που βάζει στο τραπέζι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αφορούν την άμεση εξέταση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και μια ενδεχόμενη νέα ανεκαφαλαιοποίησή τους. Μάλιστα το Ταμείο έχει... κοστολογήσει τη νέα ανακεφαλαιοποίηση στα 10 δισ.ευρώ.
Κυβέρνηση και ελληνικό τραπεζικό σύστημα τάσσονται κατά των απαιτήσεων του ΔΝΤ, έχοντας στο πλευρό τους και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που απορρίπτει τις προτάσεις του ΔΝΤ.