Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμο ο Αλέξης Τσίπρας, όπου στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκε το θέμα του προσφυγικού.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης είπε: «Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια κοινή στάση και θέση, και η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα. Η χώρα μας -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- είναι στην εμπροσθοφυλακή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν. «Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».
Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.