Επιχειρήσεις

Κοινοπραξία διεθνών επενδυτών αποκτά 45% του Ομίλου SOFTONE του Πάνου Γερμανού


Ο Όμιλος εταιρειών SOFTONE, μέλος του επενδυτικού Ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού, ανακοίνωσε την είσοδο του Μάρκου Βερέμη και ενός διεθνούς επενδυτικού ομίλου υπό τον Franck Cohen στο μετοχικό κεφάλαιο και στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή του Franck Cohen στο ΔΣ επιβεβαιώνει τη στρατηγική προσαρμογής του Ομίλου SOFTONE στα πρότυπα διοίκησης διεθνών εταιρειών τεχνολογίας. Ο κ. Cohen κατείχε επί σειρά ετών διευθυντικές θέσεις στη SAP Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος εταιρειών τεχνολογίας όπως η UIPath και η Workday.

Ο Μάρκος Βερέμης είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, και παράλληλα ενεργός επενδυτής και μέλος του ΔΣ επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable και Hellas Direct. Μαζί με τους παραπάνω, παραμένουν στο ΔΣ και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με τα ίδια ποσοστά, ο Όμιλος Olympia και ο Αντώνης Κυριαζής.

Η επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου με εξαγορά του συνόλου των μετοχών των Γ. Καρατζίκου, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη και Σ. Βογλίτση, οι οποίοι μετά τη συναλλαγή παραιτούνται από τις θέσεις τους ως μέλη του ΔΣ της SOFTONE. Οι Γ. Καρατζίκος και Δ. Βαλαχής παραμένουν έμμισθοι σύμβουλοι της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SOFTONE Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε: «Η επένδυση αυτή αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της εμπορικής επιτυχίας και προϊοντικής στρατηγικής της SOFTONE από επενδυτές με διεθνή εμβέλεια και μακρόπνοο ορίζοντα. Ο Μάρκος Βερέμης και ο Franck Cohen, μαζί με τον Αντώνη Κυριαζή, τον Όμιλο Olympia και τους διεθνείς επενδυτές, είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες στο Δ.Σ. για την υποστήριξη της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και την προώθηση της καινοτομίας και των ψηφιακών business λύσεων στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η οικογένεια της SOFTONE γίνεται ακόμη πιο δυνατή και βάζει τις βάσεις για να συνεχίσει να κυριαρχεί στο χώρο του business software για πολλά ακόμη χρόνια».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου SOFTONE, Αντώνης Κυριαζής δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε την επόμενη ημέρα του Ομίλου SOFTONE. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ιδρυτές και μετόχους Γ. Καρατζίκο, Δ. Βαλαχή, Ν. Αρενίκη, και Σ. Βογλίτση για τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη της SOFTONE ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και τη συνεργασία τους στην ομαλή μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή. Προσβλέπουμε στη στενή, μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία με τους νέους επενδυτές. Προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας, είναι η δημιουργία ακόμη πιο ισχυρών αναπτυξιακών προοπτικών, που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στην αγορά».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις