Επιχειρήσεις

Mytilineos: Επέκταση σε νέο κλάδο με εξαγορά


Σε έναν νέο για την Ελλάδα και ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό τομέα επεκτείνεται ο όμιλος Mytilineos, εξαγοράζοντας την Unison, κορυφαία ελληνική εταιρεία στον κλάδο facility managment. Βασική της δραστηριότητα είναι η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και συντήρησης εταιρικών ακινήτων, κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών παγίων.

Η Unison είναι πρώην θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου παροχής υπηρεσιών ISS. Ιδρύθηκε το 1977 και από το 2018 έχει περιέλθει σε Ελληνες μετόχους. Εχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 50 εκατ. ευρώ. Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται μεγάλες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, η Παπαστράτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, η Fraport  Hellas που διαχειρίζεται 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια κι άλλες εταιρείες.

Ο κλάδος του Facility Management εκτιμάται ότι έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι την επόμενη πενταετία ο συνολικός κύκλος εργασιών του μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, λαμβανομένων υπόψη και των μεγάλων ξένων επενδύσεων σε ακίνητα

Ο όμιλος Mytilineos μπορεί να συνδυάσει την επέκταση του σ' αυτόν τοκ κλάδο με τη λειτουργία και την ανάπτυξη της πλατφόρμας Smart Cities που δημιούργησε πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, εφαρμογές και πρωτοποριακά εργαλεία σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς κλπ. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΜΥΤΙΛ