Αγορές

Ολική ανατροπή στη Wall Street – Έκλεισαν με κέρδη οι βασικοί δείκτες


Αν και ενδοσυνεδριακά οι βασικοί δείκτες της Wall Street χτύπησαν «κόκκινο», με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Dow Jones που έφτασε να χάνει 1.000 μονάδες λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, έκαναν τη μεγάλη… ανατροπή. Έκλεισαν με μικρά κέρδη, ωστόσο διαφάνηκε και σήμερα η ανησυχία των επενδυτών για τις ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη αλλά και για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,29% στις 34.34 μονάδες και ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,28% στις 4.410 μονάδες. Ο Νasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 13.855 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έχανε έως  και 4%.

Στα macro της ημέρας η  επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, κατά τον Ιανουάριο, καθώς η IHS Markit ανακοίνωσε πως ο σύνθετος δείκτης PMI μεταποίησης και υπηρεσιών διολίσθησε στις 50,8 μονάδες από 57,0 τον Δεκέμβριο. 

Επίσης η τιμή του bitcoin κατέγραψε βουτιά άνω του 7% σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο, καθώς οι φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσαν ξεπούλημα στα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν περισσότερο ρίσκο. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραψε νωρίτερα πτώση 6,8% στα 33.820 δολάρια, με τις απώλειές του από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων του Νοεμβρίου να ξεπερνούν το 50%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα