Τράπεζες

Optima Bank: Στα 5,50 ευρώ οι μετοχές της ΑΜΚ, με book building


 Με διαδικασία book building θα διατεθούν οι νέες μετοχές της Optima Bank, η οποία πραγματοποιεί ΑΜΚ και εισέρχεται στο χρηματιστήριο αντλώντας περί τα120 εκατ. ευρώ. 

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα διαμορφωθεί βάσει των προσφορών και εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 5,50 ευρώ.
Θα εκδοθούν 21 εκατ. νέες μετοχές, από τις οποίες τουλάχιστον 19.950.000 θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό και σε χαρτοφυλάκια μέσω book building. Οι υπόλοιπες 1.050.000 θα δοθούν με discount έως 10% σε στελέχη και σε εργαζόμενους του ομίλου και σε επιλεγμένους συνεργάτες (μέλη Δ.Σ, στελέχη τράπεζας και θυγατρικών, καθώς και σε λιγότερους από 100 πελάτες και προμηθευτές της τράπεζας).
 
  Εχοντας λάβει σχετική εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, το Διοικητικό της Συμβούλιο Δ.Σ τη δυνατότητα να διαθέσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια νέες μετοχές σε υφιστάμενους μετόχους, αν και έχει καταργηθεί το δικαίωμα προτίμησης.

Επισημαίνεται ότι οι νέες μετοχές θα αντιστοιχούν σε 28,5% επί του νέου (αυξημένου) μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη και η Motor Oil θα διατηρήσουν πλειοψηφικό ποσοστό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα