Πέθανε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, ο οποίος επί χρόνια υπέγραφε την γνωστή στήλη «Φιλίστωρ» Μιχάλης Κατσίγερας.
Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, από τον πατέρα του, και από την Αθήνα, από τη μητέρα του, γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Paris III. Εργάστηκε στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή», στην οποία ήταν υπεύθυνος για την πρώτη σελίδα από το 1989. Συμμετείχε με εισηγήσεις σε συνέδρια για θέματα ιστορίας του Τύπου και πολιτικής ιστορίας. Εργασίες: "La formation des travalleurs culturels du spectacle (en Grece)” [σε συνεργ.]. " Κεφαλονιά 1943. Η αναφορά του Ιταλού πολιτικού διοικητή Vittorio Seganti". "Ιωάννου Μεταξά «24 ώρες αργοπορία» ανέκδοτο κείμενο σε θεατρική μορφή". Βιβλία: "Ελλάδα, 20ός αιώνας. Οι πρώτες σελίδες" (εκδ. Ποταμός, 1999). "Ελλάδα, 20ός αιώνας. Οι φωτογραφίες" (εκδ. Ποταμός, Α έκδοση δίτομο, Β έκδοση επίτομο). "Η Καθημερινή, πρώτες σελίδες, 1919 - 2000" (Β' έκδοση, "1919 - 2009"). "Οι εκλογές του 1946" (συλλογικό έργο, εκδ. Πατάκης, 2008). "Από τον ανένδοτο στη δικτατορία" (συλλογικό έργο, εκδ. Παπαζήσης, 2009). "Ο Μαλαπάρτε και οι Έλληνες" (επίμετρο στο Κούρτσιο Μαλαπάρτε: "Η τεχνική του πραξικοπήματος", εκδ. Ιωλκός, 2009)».
Τον Μιχάλη Κατσίγερα αποχαιρέτησε ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς: «Ο Μιχάλης Κατσίγερας έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή. Για μας όλους στην «Κ», η απώλεια είναι μεγάλη γιατί ο Μιχάλης ήταν η ψυχή, η παράδοση, οι ιδιοτροπίες, η κουλτούρα της εφημερίδας. Ήταν ο άνθρωπος που για πάρα πολλά χρόνια φιλοτεχνούσε,κυριολεκτικά, την πρώτη σελίδα. Ήταν η θεσμική μας μνήμη αλλά και ο άνθρωπος που με τα αστεία του και το επίπεδο του μας έκανε να νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια παράδοση και σε μια οικογένεια. Τον αγαπούσαμε τον Μιχάλη, παλιοί, νεότεροι, όλοι. Αφήνει πίσω του μια πολύ δεμένη οικογένεια για την οποία έκανε και έδωσε τα πάντα. Θα τον αποχαιρετίσουμε μαζί της σαν ένα κομμάτι και από την δική μας ζωή, που θα μας λείψει πολύ».
Υγεία
Μαθαίνουμε ταχύτερα ως παιδιά ή ως ενήλικες; Τα επιστημονικά ευρήματα εκπλήσσουν!
Έως τώρα θεωρούσαμε ταπαιδιάσχεδόν "μαθησιακά θαύματα". Κατακτούν εύκολα νέες γλώσσες, μουσικά όργανα, διάφορες δεξιότητες και... τις χορογραφίες από το TikTok. Η ευρέως διαδεδομέν ...